14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Noile cărți de identitate, oficial lansate. Ce spune ministrul Bode

Cartea electronică de identitate devine realitate. Astăzi, la Cluj-Napoca, a fost dat startul proiectului pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate. Documentul de identitate asigură cetățenilor garanții suplimentare de securitate și un acces facil la servicii esențiale, spune ministrul de interne, Lucian Bode. 

Astfel, noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice.

,,Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document.
Pentru succesul acestui proiect este obligatoriu să fie parcursă fiecare etapă în parte cu profesionalism și seriozitate, astfel încât eliberarea acestui nou tip de document de identitate să devină o procedură obișnuită, la îndemână cetățenilor.
Sunt încrezător că acest proiect pilot este deschizător de drumuri și va fi un exemplu de bună practică, la standardele de calitate si eficiență așteptate de cei care vor solicita acest nou tip de act de identitate.,, spune Lucian Bode, aflat la Cluj-Napoca.

Ultima oră
Pe aceeași temă