Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Norul de fum care face aerul irespirabil rămâne deasupra Bucureștiului

Norul de fum care face aerul irespirabil rămâne deasupra Bucureștiului

Incendiul de la Periş nu a fost stins nici după trei zile, noaptea trecută nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, iar Ministerul Mediului spune că „evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei”.

Rl online 0 comentarii

„Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populației, afirmă Ministerul Mediului, care însă nu vorbește despre pericolul mai mare pe care îl reprezintă amenințarea ”fumului” respectiv la adresa sănătății bucureștenilor, în raport cu ”disconfortul” creat.

 
Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporții s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov, potrivit Știripesurse.ro. Incendiul de vegetație din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecții, degajând în aer mirosuri greu de suportat.

 
Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenția continuă și în prezent. Ca urmare a acțiunilor pompierilor pentru opritea arderii vegetației și a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat și resimțit de locuitorii din nordul Bucureștiului.

Conform simulărilor Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum, se apreciază că în cursul nopții trecute și astăzi circulația aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) și se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...