6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNouă persoane suspectate de trafic de droguri, cercetate de procurorii DIICOT

Nouă persoane suspectate de trafic de droguri, cercetate de procurorii DIICOT

Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii DIICOT Călăraşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au făcut 24 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Călăraşi şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeaşi zi, în municipiul Constanţa a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce avea asupra sa cantitatea de 100 grame fragmente vegetale (cannabinoizi sintetici).

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte achiziţionarea şi prepararea unor cantităţi mari de substanţe cu conţinut psihoactiv pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din municipiile Călăraşi, Constanţa, Slobozia, Feteşti, precum şi în localităţile limitrofe”, au precizat procurorii DIICOT.

Sursa citată menţionează că membrii grupării s-au aprovizionat cu substanţe cu conţinut psihoactiv de la dealeri din municipiul Constanţa. 

De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că aceştia achiziţionau, săptămânal, cantitatea de 100 grame de substanţă cu conţinut psihoactiv, pe care o porţionau şi o comercializau în plicuri, contra unor sume cuprinse între 15 lei şi 25 lei.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare oamenii legii au descoperit 160 de pliculeţe şi 26 doze ce conţineau fragmente vegetale, şase pungi ce conţineau fragmente vegetale vrac (în total aproximativ 600 grame, din care 190 grame cannabis), zeci de punguţe autoblocante folosite la dozarea şi comercializarea substanţelor, bunuri folosite la cântărirea substanţelor cu conţinut psihoactiv şi a drogurilor, bijuterii din aur şi sumele de 11.500 lei, 750 euro şi 1000 lire sterline.

Pe data de 16 iulie, procurorii DIICOT Călăraşi au decis reţinerea pentru 24 de ore pentru şapte dintre membrii grupării, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, pentru alte două persoane din grupare a fost dispusă măsura controlului judiciar. Persoane au vârste cuprinse între 23 şi 60 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă