12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriadei, consideră președintele Camerei, Ludovic Orban

Nu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriadei, consideră președintele Camerei, Ludovic Orban

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, consideră că “nu s-a dorit” să fie finalizat dosarul penal privind Mineriada din 13 – 15 iunie 1990.

Președintele Camerei Deputaților a făcut acest comentariu duminică, 13 iunie 2021, după ce a depus o coroană de flori în Piața Universității din București, în memoria victimelor Mineriadei din iunie 1990, în fața monumentului denumit “Kilometrul zero al democraţiei”.

Ludovic Orban participă în mod constant, în ultimii ani, la acțiunile de comemorare a victimelor mineriadelor. 

”Eu cred cu tărie că atunci când procurorii care făceau anchete împotriva studenților nevinovați și a celor din Piața Universității vor dispărea din Parchet, și lucrul acesta nu e departe, se vor găsi cu adevărat procurori și magistrați care să ducă la bun sfârșit acest proces care înseamnă un act de dreptate față de români și față de toți cei care au fost victimele neconstituționale, nelegale, care a fost de o gravitate fără precedent”, declara, acum un an, în Piața Universității, Ludovic Orban. 

La acel moment, liderul PNL era șeful Guvernului României.

În dosarul iunie 1990, principalii acuzați sunt Ion Iliescu – fost șef al statului, Virgil Măgureanu – fost director al SRI – și Petre Roman – fost prim-ministru. Roman a fost răsturnat ulterior din funcția de prim-ministru la o altă mineriadă, cea din septembrie 1991.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă