18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Nu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriadei, consideră președintele Camerei, Ludovic Orban

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, consideră că „nu s-a dorit” să fie finalizat dosarul penal privind Mineriada din 13 – 15 iunie 1990.

Președintele Camerei Deputaților a făcut acest comentariu duminică, 13 iunie 2021, după ce a depus o coroană de flori în Piața Universității din București, în memoria victimelor Mineriadei din iunie 1990, în fața monumentului denumit “Kilometrul zero al democraţiei”.

Ludovic Orban participă în mod constant, în ultimii ani, la acțiunile de comemorare a victimelor mineriadelor. 

”Eu cred cu tărie că atunci când procurorii care făceau anchete împotriva studenților nevinovați și a celor din Piața Universității vor dispărea din Parchet, și lucrul acesta nu e departe, se vor găsi cu adevărat procurori și magistrați care să ducă la bun sfârșit acest proces care înseamnă un act de dreptate față de români și față de toți cei care au fost victimele neconstituționale, nelegale, care a fost de o gravitate fără precedent”, declara, acum un an, în Piața Universității, Ludovic Orban. 

La acel moment, liderul PNL era șeful Guvernului României.

În dosarul iunie 1990, principalii acuzați sunt Ion Iliescu – fost șef al statului, Virgil Măgureanu – fost director al SRI – și Petre Roman – fost prim-ministru. Roman a fost răsturnat ulterior din funcția de prim-ministru la o altă mineriadă, cea din septembrie 1991.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă