9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNumărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669

La bordul navei de croazieră Diamond Princess, pe care se află şi români, numărul îmbolnăvirilor este de 356. BBC relatează că autorităţile chineze au raportat a treia zi consecutivă de scădere a numărului de îmbolnăviri.

În întreaga lume s-au înregistrat 69.000 de cazuri de îmbolnăvire, sâmbătă fiind consemnat şi primul deces produs în Europa de Covid-19.
Duminică dimineaţă erau confirmate 68.500 de cazuri de îmbolnăvire în China, cu 2.009 mai multe decât în ziua precedentă, dar este este a treia zi consecutivă de scădere a numărului zilnic de cazuri raportate, potrivit BBC. Sâmbătă au fost înregistrate încă 142 de decese, ceea ce aduce bilanţul la 1.669.
Primul deces produs în afara Asiei a avut loc sâmbătă, în Franţa, în cazul unei turiste chinezoiace de 80 de ani care era tratată de infecţie cu coronavirus din 25 ianuarie. 
Aproape 9.500 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spitale din China.
 Pe nava Diamond Pricess, aflată în portul nipon Yokohama, pe care se află şi români, au fost confirmate încă 70 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând astfel la 356. Turiştii americani urmează să fie evacuaţi duminică de pe navă.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă