Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul rinocerilor ucişi de braconieri în Africa de Sud a scăzut în 2018

Numărul rinocerilor ucişi de braconieri în Africa de Sud a scăzut în 2018

Numărul rinocerilor ucişi în Africa de Sud de braconieri a scăzut în 2018 pentru al treilea an consecutiv, a anunţat miercuri Ministerul Mediului, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Anul trecut, un total de 769 de rinoceri au fost victime ale traficului, faţă de 1.028 în 2017, a precizat ministerul, adăugând că numărul animalelor împuşcate a scăzut sub o mie pentru prima dată în cinci ani.

"Această scădere reflectă nu numai aplicarea cu succes (a strategiei noastră de combatere a braconajului), dar, de asemenea, confirmă angajamentul femeilor şi bărbaţilor implicaţi în lupta pentru protejarea speciei", a declarat ministrul mediului Nomvula Mokonyane.

În Africa de Sud trăieşte aproximativ 80% din populaţia mondială de rinoceri albi.

Braconierii îi ucid pentru a vinde ilegal coarnele. Formate din keratină, un material identic cu cel al unghiilor, ele sunt foarte populare în Asia, unde medicina tradiţională le conferă puteri terapeutice.

Cererea a explodat în ultimii ani şi a alimentat traficul intens provenit din Africa. Pe piaţa neagră, un kilogram de coarne de rinocer ajunge până la 55.000 de euro.

În total, 365 de braconieri au fost arestaţi în 2018 în Africa, precum şi 36 de traficanţi, potrivit statisticilor publicate de minister.

"Lupta împotriva braconajului rămâne o prioritate", a spus ministrul. "Chiar dacă cifrele din 2018 sunt încurajatoare, este esenţială să ne intensificăm eforturile", a adăugat Nomvula Mokonyane.

Comentarii

loading...