Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nuntă la cort în curtea școlii

Nuntă la cort în curtea școlii

Primarul PSD din comuna Pogana, judeţul Vaslui, a organizat nunta fiicei sale în curtea şcolii din localitatea Tomeşti, iar pentru că n-a avut loc să instaleze cortul, a înlăturat gardul. Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Vaslui au deschis anchete, dar spun că totul este legal.

Iulian Budușan 0 comentarii

Primarul comunei Pogana, Maricel Gâfu, a organizat, în 1 septembrie, nunta fiicei sale, în localitatea Tomeşti, iar pentru că nu a avut loc să pună cortul în curtea şcolii, edilul a dat jos gardul unităţii de învăţământ. din cauza faptului că multe persoane s-au arătat dernajate de gestul său, Gâfu se plânge că nici "nu i-a tihnit nunta fiicei".

"Din câte ştiu, există o hotărâre de Consiliul Local, în care e scris negru pe alb că şcoala poate fi închiriată pentru evenimente cultural-artistice, nunţi, botezuri... În loc să îmi tihnească nunta fiicei mele, am răspuns la telefoane.. Dar... asta e! Ne asumăm funcţiile!", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, primarul Maricel Gâfu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă, a declarat că a fost demarată o anchetă în acest caz.

"Am demarat o anchetă, dar, din cauză că suntem foarte ocupaţi cu începerea anului şcolar şi evaluarea profesorilor, ea urmează să fie efectuată. Din câte ştiu, în legislaţie nu scrie că nu este voie să se organizeze nunţi în şcoli, dar, dacă nu scrie în legislaţie, nu înseamnă că trebuie să şi facem. Vom analiza ce s-a întâmplat acolo", a spus Plăcintă.

La rândul său, prefectul de Vaslui, Eduard Popică, a spus că nu a fost încălcată legea, iar gardul a fost pus la loc după nuntă.

"Am efectuat o anchetă şi am constatat că hotărârea de Consiliu Local este legală, iar Primăria şi Consiliul Local guvernează sub imperiul autonomiei locale, potrivit legislaţiei. Din punct de vedere legal, primarul din Pogana este acoperit. Totul a fost legal. Din punct de vedere moral, eu dezaprob gestul primarului", a afirmat prefectul.

Acesta a adăugat că gardul şcolii nu a fost dărâmat de nuntaşi, ci doar înlăturat şi pus la loc după eveniment.

Comentarii

loading...