O asociaţie ameninţă că dă Guvernul în judecată dacă nu realizează Autostrada Unirii

O asociaţie ameninţă că dă Guvernul în judecată dacă nu realizează Autostrada Unirii

Liderii asociaţiilor „Împreună pentru Autostrada A8 ” şi „Moldova vrea autostradă” au anunţat, miercuri, la Parlament, că dacă autostrada Unirii nu va fi executata vor da Guvernul în judecată. Asociaţiile au adăugat că nu vor accepta niciun guvern care „duşmăneşte” Moldova.

Rl online 0 comentarii

„Dacă Guvernul României nu pune în practică realizarea autostrăzii pentru Moldova, vă spunem, aici, foarte clar că vom da Guvernul României în judecată. Nu acceptăm niciun govern roman care nu duşmăneşte Moldova. Noi încercăm să suplinim ceea ce lipseşte în Româna şi anume susţinerea intereselor din Moldova.”, a declarat Dorin Dobrin, de la „Moldova vrea Autostradă”

De asemenea, reprezentanţii asociaţiilor „Împreună pentru A8 ”, „Moldova vrea autostradă” au apreciat că prin votul din plenul Camerei Deputaţilor pentru executarea „Autostrăzii Unirii” Iaşi - Târgu Mureş s-a înfăptuit ca urmare „a presiunii puse pe parlamentari”.

„În acelaşi timp, trebuie înţeles că Moldova este parte a României şi nu trebuie tratată ca o colonie internă, pentru că din perspectiva dezvoltării aşa am fost cel puţin în ultimele trei decenii. (…). Cetăţenii au o armă foarte importantă care este presiunea aceasta publică. Noi credem că unanimitatea asta care ne aminteşte de alte timpuri este şi o consecintă a presiunilor impuse de noi peste parlamentari”, a adăugat Dorin Dobrin.

Reprezentanţii asociaţiilor „Împreună pentru A8 ” şi „Moldova vrea autostradă” se află, la momentul transmiterii ştirii, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Proiectul a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri.

Comentarii

loading...