19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO biografie a trupei Beatles a primit premiul Baillie Gifford

O biografie a trupei Beatles a primit premiul Baillie Gifford

Un amestec de istorie, jurnale, autobiografie, scrisori de la admiratori, interviuri, liste şi topuri, cartea lui Brown spune povestea celebrei trupe, precum şi a celor din imediata lor apropiere. Despre lucrare, juriul a spus că ”reinventează arta biografiei”, informează The Guardian.

Preşedinta juriului, Martha Kearney, a apreciat volumul ca fiind ”o celebrare veselă, neconvenţională, pătrunzătoare a celor de la Beatles, o abordare extrem de originală pe un teritoriu familiar”.

”Este totodată o carte profundă despre succes şi eşec, care a câştigat aprecierea unanimă a juraţilor noştri. Craig Brown a reinventat arta biografiei”, a spus Kearney. ”În întunecimea anului 2020, am descoperit o rază de lumină”, a precizat ea.

”Ideea apariţiei unei noi cărţi despre The Beatles este destul de greu de imaginat întrucât s-a scris atât de mult despre ei -, dar este o carte atât de originală”, a adăugat Kearney. ”Este asemenea unui colaj – a cules extrem de multe detalii fascinante din atât de multe surse şi le-a împletit la un loc pentru a ne oferi o perspectivă nouă despre The Beatles. Este o carte amuzantă, dar de asemenea foarte profundă”.

Brown, autor, jurnalist şi autorul, din 1989, a unei rubrici comice zilnice intitulate ”Private Eye”, a fost recompensat cu 50.000 de lire sterline.

Brown a declarat că scopul său a fost de a ”transmite amuzamentul şi entuziasmul epocii Beatles şi rapiditatea cu care cei patru membri ai trupei s-au schimbat, atât în bine, cât şi în rău”.

”Chiar şi acum mi se pare destul de ciudat că toţi aveau mai puţin de 30 de ani atunci când Beatles s-a destrămat şi că perioada dintre ‘I Want to Hold Your Hand’ şi ‘Why Don’t We Do It in the Road?’ a fost de doar patru ani”, a declarat autorul.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă