21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO dronă s-a apropiat la câţiva metri de un avion care decolase

O dronă s-a apropiat la câţiva metri de un avion care decolase

Un pilot, care decolase de la Teterboro, un aeroport pentru aviaţie generală (necomercială), aflat în apropiere de Newark, a transmis turnului de control că o dronă s-a apropiat la aproximativ 9 metri de avionul său.

Autoritatea Federală pentru Aviaţie (FAA) din SUA a comunicat că marţi, în jurul orei locale 17:00 (ora României, miercuri, 00:00), a primit informaţii de la zboruri care se îndreptau spre Newark privind prezenţa unei drone deasupra aeroportului Teterboro din New Jersey.

“În acel momenet, zborurile care soseau la Newark au fost amânate pentru puţin timp. După aceea, cum nu au mai fost observate drone, au fost reluate aterizările”, a transmis FAA.

Acest incident survine la mai puţin o lună după, ce timp de câteva zile, în timpul perioadei de Crăciun, traficul aerian la aeroportul Gatwick din Londra a fost suspendat din cauza unor drone.

Autoritatea Federală pentru Aviaţie a mai transmis că incidentul este investigat de poliţie.

Între 2015-2017, numărul incidentelor aviatice evitate la limită provocate de drone s-a triplat în Marea Britanie, potrivit UK Airpox Board.

Înmulţirea incidentelor de acest fel a sporit temerile privind siguranţa aviatică, astfel că multe state au introdus interdicţii privind zborul dronelor în apropierea aeroporturilor şi aerodromurilor.

În Statele Unite sunt înregistrate peste 1,3 milioane de aparate de zbor fără pilot uman la bord, însă oficialii americani suspectează că există alte câteva sute de mii de drone care nu au fost înregistrate. 

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă