Spitalul Victor Babeș București, iunie 2021, FOTO: Facebook

Spitalul Victor Babeș București, iunie 2021, FOTO: Facebook

O eroare umană a fost la originea tragediei de la Victor Babeș

Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane. Avocatul familiei uneia dintre victime spune că nu doar cei angajați reținuți miercuri sunt vinovaţi.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Nu putem să punem această tragedie în seama acestor două persoane în mod exclusiv. Pentru că ne aducem aminte, TIR-ul care a ajuns acolo, la Victor Babeş, în cele din urmă, era un TIR care avea ceva probleme şi chiar oamenii aceştia au declarat azi (miercuri - n.r.) în cursul audierilor că acest lucru se cunoştea la nivelul spitalului respectiv”, susţine avocatul familiei unei victime, Adrian Cuculis.

Cei doi angajați ai Spitalului sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă pentru că nu au folosit în mod conform sistemul din unitatea ATI.

Pe de altă parte, Spitalul Victor Babeş a transmis o poziţie în care afirma că cei doi angajaţi îndeplinesc toate condiţiile şi pregătirea profesională.

Avocatul mai subliniază că audierile de miercuri pot declanşa verificări şi pentru alte persoane: „Odată cu declaraţiile lor sigur că pot fi verficate şi alte persoane. Ne aducem aminte cu toţii: în momentul producerii acelei tragedii, un reprezentant al societăţii care oferea mentenanţă pentru TIR-ul respectiv era la faţa locului şi totuşi a făcut cale întoarsă, a refuzat să intre în TIR-ul respectiv şi să verifice instalaţia, motivând că el nu este vaccinat anti-COVID”.

Doi angajați ai Spitalului Victor Babeș din Capitală, un instalator și un inginer-șef din Serviciului Tehnic, au fost reținuți de procurori în cazul tragediei produse în luna aprilie, când trei pacienți au murit.

Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeș din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.

Comentarii

loading...