19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO femeie a murit după ce medicii au lăsat-o să aștepte ore...

O femeie a murit după ce medicii au lăsat-o să aștepte ore de-a rândul fără să îi acorde îngrijiri

Fiul femeii care a așteptat 16 ore la Urgențe și apoi a murit a depus o plângere penală la poliție în care îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale timp de o zi și o noapte, timp în care bătrâna a fost lăsată să aștepte pe un scaun, în holul instituției.
Femeia a ajuns la spital în 1 februarie, în jurul orei 7 dimineața, acuzând dureri în piept și abdomen. Abia după 12 ore, femeia a fost luată și i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat.

După o oră de când a fost pusă în pat, bătrâna a murit în brațele fiului său.

Reprezentanții Poliției Constanța au declarat că în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au declarat că fac și ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Citește și: Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

 
 
 
 
 
 
 
Medicii și polițiștii așteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă