9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO femeie a murit sărind de la et. 6, locuința fiind cuprinsă...

O femeie a murit sărind de la et. 6, locuința fiind cuprinsă de flăcări. Pompierii nu au avut scară!

Decesul acesteia a fost declarat după o oră de manevre de resuscitare. Incendiul violent, cu flacără deschisă și degajare de fum, a pornit în jurul orei 9:15, într-un bloc de 7 etaje de pe Bulevardul Mamaia.  

Victima care a sărit de la etajul 6 avea 57 de ani și a fost cuprinsă de panică, după ce pompierii s-au prezentat la fața locului fără scară pentru a o putea evacua din locuință.

În urma săriturii, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, echipajele de intervenţie alfate la fața locului au confirmat decesul.

Zece echipaje de intervenţie ISU şi SAJ s-au aflat la fața locului.

Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din Constanţa a transmis poziţia sa oficială cu privire la intervenţia de la incendiul soldat cu moartea unei femei.

„Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări:

• Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14.  

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară.  

• Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21.  

• Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.  

• Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.  

• Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.  

• La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.“ 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă