Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O navă militară românească va intra sub comanda unei grupări NATO

O navă militară românească va intra sub comanda unei grupări NATO

O navă militară românească se va integra într-o grupare navală NATO, care se va afla timp de trei săptămâni în Marea Neagră, şi va participa la un exerciţiu româno-bulgar.

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, dragorul maritim “Lt. Lupu Dinescu” a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanţa, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care desfăşoară acţiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securităţii colective a NATO pe flancul estic.

Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania şi Turcia.

“Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora Alianţa va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securităţii şi să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare”, se arată în comunicat.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenţei grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exerciţiul bilateral româno-bulgar “Poseidon 19”, fiind programate şi escale în porturile Varna şi Constanţa.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

Comentarii

loading...