Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul vrea să relaxeze condițiile de acordare a creditelor imobiliare. (Foto: pexels.com)

Guvernul vrea să relaxeze condițiile de acordare a creditelor imobiliare. (Foto: pexels.com)

„O nouă casă”, program adaptat la prețurile actuale de pe piața imobiliară

Programul de finanțare „O Nouă Casă”, înlocuitorul programului „Prima casă”, este promis a fi funcțional până la sfârșitul lunii iulie.

Petronel Tudor 0 comentarii

Guvernul lucrează la normele de aplicare ce vor ține cont de prețurile actuale ale locuințelor, a anunțat Cristian Păun, președintele FNGCIMM, iar oficialii Ministerului Finanțelor vor elimina plafonul salarial care nu permite decât familiilor cu venituri mai mici să poată obține credite imobiliare cu dobândă redusă.

„Guvernul va da Ordonanță de Urgență în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săptămâni am putea avea noua formă a programului O Nouă Casă.”, a precizat oficialul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii, citat de Adevarul.ro.

Plafonul de venit maxim de 4.500 lei la familiile fără copii și 7.000 lei la familiile cu copii nu va mai fi în noul cadru legislativ și astfel programul „O Nouă Casă” își va pierde caracterul social și va fi disponibil tuturor românilor care vor să-și cumpere o locuință.

Se lucrează și la adaptarea la realitatea imobiliară din România, cu ajustarea condițiilor de finanțare având în vedere că programul „Prima Casă” a fost implementat când prețul mediu pe metru pătrat al locuințelor din România era de 750 – 800 euro, mult mai mic decât cel actual.

Comentarii

loading...