Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O nouă decizie din partea sindicaliștilor Metrorex: ,,Un ultim gest de clemenţă''

O nouă decizie din partea sindicaliștilor Metrorex: ,,Un ultim gest de clemenţă''

Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a decis să suspende acţiunile de protest programate pentru această săptămână, după mitingul desfăşurat marţi în faţa Ministerului Transporturilor, informează USLM într-un comunicat.

Rl online 0 comentarii

Sindicaliştii de la metrou avertizează că suspendarea acţiunilor de protest reprezintă "un ultim gest de clemenţă faţă de actuala conducere a Ministerului Transporturilor", potrivit documentului.

Reprezentanţii angajaţilor din Metrorex au pichetat, marţi, sediul Ministerul Transporturilor, ca urmare a expirării termenului-limită transmis anterior către sindicalişti de către ministrul Transporturilor privind rezolvarea nemulţumirilor angajaţilor, se menţionează în comunicatul USLM.

O delegaţie a sindicaliştilor de la metrou, condusă de preşedintele USLM, Ion Rădoi, a avut marţi o nouă discuţie cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu secretarul de stat pe probleme feroviare, Dragoş Titea, în vederea găsirii de soluţii pentru rezolvarea problemelor semnalate de sindicalişti.

Angajaţii Metrorex sunt nemulţumiţi de lipsa personalului calificat, situaţie despre care spun că duce la încălcarea instrucţiunilor de serviciu, dar şi de lipsa generală de personal de la Metrorex, tot mai acutizată. De asemenea, angajaţii sunt nemulţumiţi de lipsa de rezultate a anchetei privind garnitura de metrou CAF care a deraiat în Depoul Berceni. Nu în ultimul rând, USLM critică "blocarea conturilor Societăţii de către firma care trebuia să finalizeze Magistrala 5 de Metrou, care a întârziat 4 ani darea în exploatare şi a căştigat daune de aproape 50% din valoarea iniţială a proiectului M5."

Toate aceste "probleme grave ar putea duce la blocarea activităţii din subteranul metroului", potrivit USLM.

Comentarii

loading...