3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO profesoară a fost reţinută după ce a pulverizat cu spray lacrimogen...

O profesoară a fost reţinută după ce a pulverizat cu spray lacrimogen doi elevi

“Ieri (miercuri – n.r.), la ora 11,00, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Tăşnad au fost sesizaţi despre faptul că la o şcoală gimnazială din Santău, o învăţătoare ar fi pulverizat cu spart iritant lacrimogen doi copii de şase, respectiv şapte ani, pe motiv ca au deranjat cursul orei. Învăţătoarea a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu-Mare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu-Mare s-a autosesizat în acest caz şi a luat deja măsuri împotriva învăţătoarei.

“Este vorba de o profesoară ce a fost repartizată ca suplinitor la şcoala din Santău, la ultima şedinţă publică din luna septembrie, după ce a obţinut o notă mai mare de şapte la examenul de titularizare. Ea îndeplinea toate condiţiile de angajare şi avea şi avizul medical pentru a ocupa acest post. Directorul şcolii a constat că profesoara are o problemă de relaţionare cu copiii şi a monitorizat activitatea acesteia. Ieri însă, a fost anunţat că profesoara a dat cu spray lacrimogen în faţă unor elevi, motiv pentru care, după ce copiii au fost duşi la dispensarul din comună, a anunţat poliţia, care a venit şi a reţinut-o pe profesoară”, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar, Călin Durla.

Acesta a adăugat faptul că cei doi copii au fost transferaţi la o unitate de primiri urgenţe, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

“Profesoarei în cauză i s-a desfăcut contractul de muncă şi, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta la catedră. Mi-aş dori însă mai multă atenţie din partea celor care eliberează adeverinţele medicale pentru cadrele didactice, pentru că noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Călin Durla.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă