Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

O schelă s-ar putea prăbuși peste o stradă din centrul Capitalei

O schelă montată pe peretele unei clădiri monument istoric este în pericol să se prăbușească.

Mihai Diac 0 comentarii

O schelă montată pentru a permite consolidarea unei clădiri istorice este în pericol să se desprindă de la etajele 5 și 6 ale clădirii și să se prăbușească din cauza vântului puternic din București.

Clădirea este cea a fostului hotel Palas, aflat în Sectorul 1 al Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat că această clădire este în proces de consolidare, pe baza unei autorizații emise de Primăria Capitalei.

Câteva fragmente metalice au căzut deja pe două autoturisme, dar din fericire niciun om nu a fost rănit.

Până vineri la prânz, Primăria a luat măsuri pentru îndepărtarea mașinilor parcate în apropierea clădirii, iar pompierii acționează atât din interiorul clădirii cât și din exterior, cu o autoscară, pentru a încerca fixarea mai bună a schelei.

Intervenția cu autoscara, prin exterior, a fost întârziată din cauza vântului puternic. O a doua autoscară, de un alt model decât prima, nu a putut fi folosită, întrucât senzorii ei au indicat că vântul era prea puternic.

Comentarii

loading...