20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO schelă s-ar putea prăbuși peste o stradă din centrul Capitalei

O schelă s-ar putea prăbuși peste o stradă din centrul Capitalei

O schelă montată pentru a permite consolidarea unei clădiri istorice este în pericol să se desprindă de la etajele 5 și 6 ale clădirii și să se prăbușească din cauza vântului puternic din București.

Clădirea este cea a fostului hotel Palas, aflat în Sectorul 1 al Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat că această clădire este în proces de consolidare, pe baza unei autorizații emise de Primăria Capitalei.

Câteva fragmente metalice au căzut deja pe două autoturisme, dar din fericire niciun om nu a fost rănit.

Până vineri la prânz, Primăria a luat măsuri pentru îndepărtarea mașinilor parcate în apropierea clădirii, iar pompierii acționează atât din interiorul clădirii cât și din exterior, cu o autoscară, pentru a încerca fixarea mai bună a schelei.

Intervenția cu autoscara, prin exterior, a fost întârziată din cauza vântului puternic. O a doua autoscară, de un alt model decât prima, nu a putut fi folosită, întrucât senzorii ei au indicat că vântul era prea puternic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă