O tânără din Sibiu, diagnosticată cu meningită, a intrat în moarte cerebrală

O tânără din Sibiu, diagnosticată cu meningită, a intrat în moarte cerebrală

O tânără de 24 de ani, din Sibiu, diagnosticată cu meningită, se află în moarte cerebrală, părinţii cerând anchete pentru a stabili dacă ambulanţa a intervenit cu întârziere pentru a duce fata de la Spitalul Militar la Spitalul de Urgenţă din Sibiu.

Rl online 0 comentarii

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, tânăra ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în 4 ianuarie, la ora 19.46, de la Urgenţa Spitalului Militar Sibiu, fiind diagnosticată cu meningită.

„Pacienta a fost internată direct în cadrul Secţiei Clinice Anestezie – Terapie Intensivă, ca pacient al Secţiei Clinice Boli Infecţioase. Ulterior au fost respectate toate protocoalele medicale, iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire, evoluţia bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat, iar în data de 6 ianuarie, ora 22.30, a fost declarată moartea cerebrală. În această situaţie, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal”, a spus Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Părinţii fetei au declarat presei că ambulanţa a ajuns târziu pentru a o prelua de la Spitalul Militar şi s-a pierdut timp preţios.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Liliana Blaga, admite o întârziere a autospecialei, dar spune că, iniţial, cazul nu părea foarte grav.

„Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacientă de 24 de ani cu cefalee, ameţeli şi suspiciune de meningită. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulanţele erau în teren pentru a asigura urgenţa în prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 şi s-a comunicat că starea tinerei s-a agravat şi că ar fi nevoie de ambulanţă cu medic, iar în patru minute echipajul nostru a ajuns şi a fost transferată la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningită. Când a fost preluată, aceasta era confuză, agitată, cu febră şi cefalee”, a spus Blaga.

De asemenea, părinţii fetei cer anchetă şi la spital, fiind de părere că fiica lor ar fi putut fi salvată dacă medicii ar fi acceptat o transfuzie de sânge.

În faţa acuzaţiilor, reprezentanţii Spitalului spun că „nu mai există activitate cerebrală (...) moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă”.

„Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcţiile cardio-respiratorii sunt susţinute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală. Reflexele prezentate de pacientă sunt reflexe spinale, care pot rămâne neafectate. Precizăm totodată că moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă”, au arătat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

 

Comentarii

loading...