9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOferte speciale pe Valea Prahovei de Sfânta Maria

Oferte speciale pe Valea Prahovei de Sfânta Maria

“La momentul de faţă, toată piaţa este supradepăşită de cerere datorită acestui val de vouchere de vacanţă, care e ultra binevenit pentru România, dar prost dat ca time. Trebuia dat în noiembrie, decembrie, ianuarie, când s-au făcut rezervările. Dacă a fost dat la 1 iulie, când oricum nu au fost locuri pe nicăieri şi vara e bună, pur şi simplu cererea este de zece ori mai mare decât oferta. Nu mai suntem în situaţia în care am fost în ultimii 10 ani, când ne străduiam să venim cu oferte minunate în întâmpinarea turiştilor. Acum oferta înseamnă: “Am locuri. N-am unde vrei tu, dar am acolo” şi gata, 7 oameni vor să-l ia. Cererea este mai mare decât oferta. Ne-am întors în anii 2007-2008 ca imagine generală. Faptul că cineva a mai turnat gaz pe foc, ca să zic aşa, a supraîncălzit cererea cu aceste libere pentru bugetari, în mijlocul vacanţei a mai turnat o minivacanţă, mă face să zâmbesc. Adică ai toate locurile ocupate şi mai vine un val de cereri. Cam aşa ceva. A fost o măsură relativ populistă după părerea mea, care nu îşi avea neapărat locul.(…) Dacă era în mijlocul unei perioade lungi de muncă grea, în care te bucuri că, în noiembrie de exemplu, mai iei vacanţă, era minunat. Dar când toată lumea este în vacanţă să-i mai dai vacanţă nu prea ştiu la ce-i mai foloseşte”, a explicat Voican, pentru Agerpres.

El a subliniat că locurile sunt ocupate aproape 100%, iar această suprasolicitare nu a ajutat prea mult operatorii de pe piaţă, deoarece oricum era vârf de vacanţă.

“Cererea este mare şi locurile sunt ocupate 100%, sau 90 şi la sută, poate că pe ici pe colo mai sunt locuri. N-a ajutat prea mult, nu erau hotelurile goale, era vârf de vacanţă. Privaţii nu prea merg în vacanţa asta, stau la muncă, excepţie fiind ziua de 15 august, când e sărbătoare legală. Iar această supra solicitare nu ne ajută cu mare lucru. Oferte speciale de Sfânta Maria pe Valea Prahovei, sunt: Dă Doamne să găseşti un loc, na-i ce să faci, dacă este loc, asta e oferta. Toată lumea sună dimineaţa să vadă dacă totuşi nu s-a mai eliberat un loc”, a mai spus Voican.

Preşedintele APDT Prahova a subliniat că, în acest context, este logic de presupus că preţurile au mai crescut, la liber, la recepţia hotelurilor, nu şi la touroperatori, care “au bătut în cuie contractele, preţurile”, au plătit din toamna sau din ianuarie, februarie, martie.

Totodată, acesta a menţionat că pe piaţă sunt 148 milioane euro în vouchere de vacanţă, plus drepturi de decont de la MAI şi Ministerul Apărării, care încă nu s-au consumat.

“Oricum, a fost o vară cu creşteri pe intern foarte mari. Voucherele au ajutat imens de mult. Sunt un instrument bun. Faptul că ne-au servit masa la o oră proastă nu înseamnă că masa n-a fost bună. Masa e minunată. Să fie aşa cinci ani de acum încolo. Prima oară ne-au chemat la masa prea târziu sau prea devreme. Nu mai contează, n-a fost bine când ne-au dat de mâncare, dar masa a fost minunată şi dacă ne-o dau aşa în următorii cinci ani, toată industria din România şi toată economia României vor mulţumi. În 10 ani sunt cinci miliarde de euro care rămân în economie. Se dezvoltă, se construiesc hoteluri, se renovează, plus vacanţele oamenilor”, a afirmat Adrian Voican.

El a adăugat însă că actorii de pe piaţă trebuie să militeze să nu se dea bani în loc de vouchere de vacanţă, deoarece “30 de ani le-am dat prime de vacanţă în bani şi nu s-au dus în vacanţă, au plătit rate la frigidere, la case, la franci elveţieni, i-au consumat nu au luat vacanţă”.

Preşedintele APDT a subliniat că, în acest context de supra aglomerare, touroperatorii lansează oferte pentru 1 decembrie, pentru revelion, sau chiar vara viitoare pe Litoral, cu reduceri masive.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă