21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOficial SUA: 7 miliarde dolari, pentru România

Oficial SUA: 7 miliarde dolari, pentru România

“Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari. Doamna Kimberle Reed, preşedinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României şi Exim pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură, urmând a face şi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă”, a afirmat Zuckerman, în cadrul unei vizite la Porțile de Fier.

Acesta s-a aflat pe 3 decembrie într-o vizită de lucru la Porţile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Delegaţia oficială a fost primită şi însoţită de Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alţi reprezentanţi ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegaţiei au vizitat obiectivul şi le-au fost prezentate date actuale cu privire la producţia, performanţele şi intenţiile investiţionale ale Hidroelectrica, precum şi istoricul amenajării de la Porţile de Fier.

În acelaşi context, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a susţinut că Hidroelectrica este perla coroanei energiei româneşti, “o companie verde”.

“Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi şi vreau să cred că societatea îşi va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece şi la energie solară şi eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei româneşti, aşa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde şi vreau să rămână verde”, a spus Popescu.

La rândul său, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a salutat interesul american pentru dezvoltarea şi susţinerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. “Hidoelectrica manifestă toată dorinţa de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri. Avem planuri ambiţioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci şi într-o continuă dezvoltare, direcţia fiind cea a energiei regenerabile”, a afirmat Bogdan Badea.

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România şi Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanţă strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional şi este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă