Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olanda va oferi „Pastila de Otravă” tuturor bătrânilor care vor să-și pună capăt vieții

Olanda va oferi „Pastila de Otravă” tuturor bătrânilor care vor să-și pună capăt vieții

Un studiu realizat de Ministerul Sănătății din Olanda și citat de Evz.ro arată că un număr de persoane de peste 55 de ani, deși au o stare de sănătate bună, „manifestă o puternică și activă dorință de a muri”.

Vlad Chelu 0 comentarii

Potrivit cercetării, citate de LifeSiteNews, 0,18% dintre olandezii cu vârste de peste 55 de ani doresc să moară. În total, numărul lor atinge 10.000.

Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, membru al partidului Uniunea Creștină, consideră că în loc să prescrie medicamente letale, guvernul ar trebui să „încerce să redea gustul de viață” concetățenilor săi: „Nu există nici o îndoială că rezultatele arată că este vorba de o miză socială majoră, atât pentru guvern cât și pentru societate. Acest grup de persoane care își doresc moartea este serios și raportul arată necesitatea de a acționa.

Acum 49 de ani, un profesorul de drept și judecător la Curtea Supremă a Olandei, Huib Drion, pleda în favoarea acordării cetățenilor a dreptului de a-și pune capăt zilelor, odată ce au atins vârsta de 79 de ani, asigurându-le și mijloacele necesare pentru a o face, respectiv o capsulă cu otravă. Sinuciderea asistată este legală în Olanda din 2002, în anumite condiții. În general, medicii oferă un ser intravenos urmat de un medicament care împiedică respirația.

Cinci ani mai târziu, condițiile în care este autorizată sinuciderea asistată au fost extinse, ceea ce face ca peste 7000 de persoane să fie ucise anual de sistemul de sănătate olandez. Aceasta înseamnă 20 de persoane pe zi.

Comentarii

loading...