10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOMS: Eradicarea COVID-19 nu este o țintă rezonabilă în acest moment

OMS: Eradicarea COVID-19 nu este o țintă rezonabilă în acest moment

„Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare. Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

El a dezvăluit că o serie de raportări despre o nouă variantă a coronavirusului, descoperită recent în Nepal, sunt în prezent examinate de oamenii de ştiinţă.

„De fiecare dată când se produce o creştere bruscă a numărului de cazuri, în mintea oamenilor există gândul că este posibil să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător”, a adăugat oficialul OMS.

Considerând că acesta va fi „tiparul viitorului”, David Nabarro a adăugat că „noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând, pentru că vor apărea noi variante”.

În întreaga lume, au apărut până acum peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei infectaţi, 3,7 milioane au murit. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă