8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOMS: Numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a dublat

OMS: Numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a dublat

“Cazurile şi decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă axată pe Papua Noua Guinee şi regiunea Pacificului de Vest.

El a declarat că este foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari în Papua Noua Guinee şi este vital ca ţara să primească mai multe vaccinuri anti-COVID19 cât mai curând posibil, scrie Agerpres.

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

“Deşi aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte ţări, creşterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari”, a spus şeful OMS.

Ministrul Sănătăţii din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă ca locuitorii ţării să fie determinaţi să poarte măşti şi să li se înlăture neîncrederea în legătură cu această boală, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

Oficialii OMS au declarat că trei echipe medicale de urgenţă au sosit în Papua Noua Guinee săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite şi Germania.

“Situaţia este extrem de dificilă în acest moment”, a spus Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în legătură cu situaţia din Papua Noua Guinee.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă