9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOpt pentru Parchetul General, DNA și DIICOT

Opt pentru Parchetul General, DNA și DIICOT

Între posturile scoase la concurs se numără procuror şef al Secţiei Judiciare din Parchetul General, procuror şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, procuror şef al Secţiei Judiciare Penale din DNA şi procuror şef adjunct al DIICOT. Primii care se vor prezenta în faţa comisiei sunt candidaţii admişi pentru funcţiile din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”Candidaţii declaraţi admişi vor susţine un interviu, vineri, 14 septembrie 2018, ora 08.30, la sediul Ministerului Justiţiei”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Justiţiei. 

Primii care se vor prezenta în faţa comisiei sunt candidaţii admişi pentru funcţiile din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru această instituţie, Ministerul Justiţiei caută procuror şef al Secţiei Judiciare, procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror şef al Secţiei Resurse Umane şi Documentare şi procuror şef adjunct al Secţiei Resurse Umane şi Documentare. 

S-au înscris la concurs şi au fost declaraţi admişi, Antonia- Eleonora Constantin, Iuliana Nedelcu, Simona Brădiceanu şi Florena- Esther Sterschi. 

Ulterior, vor susţine interviurile candidaţii admişi pentru funcţiile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deşi au fost scoase la concurs posturile de procuror şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, procuror şef adjunct al Secţiei de Combatere a Corupţiei şi procuror şef al Secţiei Judiciare Penale (post vacant începând cu data de 17.09.2018), doar pentru primul dintre acestea există candidaţi admişi, respectiv Gabriela Popa şi Carmen Simona Ricu

La final, vor susţine interviul Florin Cristinel Ţîrlea şi Elena – Giorgiana Hosu, admişi pentru postul de procuror şef adjunct din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Procurorii participanţi la selecţie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar rezultatele selecţiei vor fi făcute publice în 18 septembrie.

Propunerea/propunerile motivată/motivate de numire în funcţia de conducere, însoţită de înscrisurile depuse de procurorul propus, se transmite, de îndată, Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea emiterii avizului şi se aduce, concomitent, la cunoştinţa publicului, prin afişarea la sediul Ministerului Justiţiei şi publicarea pe pagina de Internet a acestuia.

Propunerea de numire în funcţia de conducere, însoţită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, se transmite Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţie a procurorului propus.

Cele mai citite

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă