Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: "Dacă UDMR ar fi votat moţiunea de cenzură, aceasta ar fi trecut"

Orban: "Dacă UDMR ar fi votat moţiunea de cenzură, aceasta ar fi trecut"

Orban, a declarat, joi, că moţiunea de cenzură ar fi trecut dacă ar fi fost votată de UDMR, pentru că mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi ar fi fost dispuşi să voteze, însă odată cu anunţul lui Kelemen Hunor, aceştia nu au mai avut curajul.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Dacă UDMR ar fi votat moţiunea de cenzură, moţiunea de cenzură ar fi trecut. Vă spun 100%. Există un grup mare de nemulţumiţi în PSD, care e mai mare de 30 de voturi, am şi discutat cu foarte mulţi parlamentari PSD în perioada asta care sunt nemulţumiţi, dar probabil odată cu anunţul UDMR-ului nu au mai avut curajul să îşi exprime votul, considerând că dacă UDMR nu votează nu exista (o şansă-n.r). Domnul Kelemen Hunor ar trebui mai bine să se ducă să vorbească cu cetăţenii români de etnie maghiară, care sunt nemulţumiţi în proporţie de 80% de actualul Guvern şi care nu înţeleg de ce UDMR, care teoretic ar trebui să îi reprezinte în parlamentul României, se încăpăţânează să menţină la putere acest sistem de guvern care face un rău imens şi cetăţenilor români de etnie maghiară din România", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament

Acesta a adăugat că PNL avea un program de guvernare pregătit, care ar fi putut fi baza unei discuţii, însă nu i l-a pus pe masă preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, pentru că liderii celor două grupuri parlamentare nu au ajuns în acel punct al discuţiei la întâlnirea pe care au avut-o pentru a negocia privind moţiunea de cenzură. Orban a precizat şi că aşteaptă să vadă ce i-a promis Liviu Dragnea preşedintelui UDMR de a putut să îl convingă să nu voteze moţiunea.

"Nu am ajuns în acest punct al discuţiei ( privind programul de guvernare-n.r), domnul Hunor ştie foarte bine că noi am pregătit un program de guvernare care poate fi baza unei discuţii cu eventualii parteneri, nu i l-am pus pe masă pentru că discuţiile nu au ajuns în acest punct. Aştept să văd ce i-a promis Dragnea, de a reuşit să îl convingă să îşi ţină parlamentarii în afarajocului moţiunii de cenzură.Discuţia s-a terminat exact cum v-am spus, cu informarea care mi-a făcut-o preşedintele UDRM, că o să ia o decizie miercuri, înainte de moţiune, nu pot să vă dezvălui conţinutul discuţiilor, dar pot să vă spun că la orice întrebare a căutat să găsească un răspuns, domnul Kelemen Hunor, eu i-am dat răspunsurile la aceste întrebări", a mai susţinut liderul PNL. 

Parlamentul a respins, în plenul reunit de miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat. Moţiunea de cenzură, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", a fost iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP. Exectivul era criticat pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor. După dezbateri deputaţii şi senatorii au votat secret, cu bile.

 

Comentarii

loading...