7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOrban indică pașii pentru ridicarea MCV: desființarea Secției Speciale și modificarea Codului...

Orban indică pașii pentru ridicarea MCV: desființarea Secției Speciale și modificarea Codului Penal

Președintele Camerei Deputaților și al MCV, Ludovic Orban, a indicat, miercuri, care ar fi pașii necesari pentru ca România să fie scoasă de sub monitorizarea MCV.

Ludovic Orban a precizat că acești pași ar fi “desființarea Secției Speciale și îmbunătățirea Codurilor” – cu referire la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

Președintele Camerei Deputaților a făcut aceste precizări după ce a avut o întâlnire, la București, cu Vera Jourová, comisarul european pentru Valori și Transparență, care coordonează domeniul Justiției.

Ludovic Orban a refuzat să indice un termen până la care România ar putea fi scoasă de sub monitorizarea Comisiei Europene, dar a precizat că ambele cerințe sugerate de UE vor fi îndeplinite. Anterior, oficiali români își exprimau speranța ca monitorizarea MCV să ia sfârșit până la finalul anului 2021.

Vera Jourová, originară din Cehia, este vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Valori și Transparență. MCV reprezintă sistemul de monitorizare a progreselor înregistrate de România, în calitate de stat membru UE, în domeniul reformei Justiției și al luptei anticorupție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Cătălin Cîrstoiu exclude varianta de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: „Sunt un om care îşi câştigă luptele pe care le începe”

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, spune că este exclus să se retragă din cursa electorală, întrucât, din spusele sale, este...

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...
Ultima oră
Pe aceeași temă