Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban, mesaj de Ziua Marinei: ”Vă asigur de întreg sprijinul pentru a continua modernizarea Marinei”

Orban, mesaj de Ziua Marinei: ”Vă asigur de întreg sprijinul pentru a continua modernizarea Marinei”

Premierul Ludovic Orban este prezent, astăzi, la Constanța, la festivitățile prilejuite de aniversarea a 160 de ani de la crearea Marinei Militare Moderne.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Forţelor Navale Române, că îi asigură pe marinari "de sprijin din partea Guvernului şi de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât şi cea militară, şi de a continua tradiţia formării la standarde înalte a noilor generaţii de profesionişti în domeniul maritim".

“Astăzi este Ziua Marinei și a Forțelor Navale Române, o sărbătoare civilă și militară dedicată curajului și jertfei marinarilor care au luptat pe Dunăre şi pe mare în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale. Tot astăzi, îi cinstim pe cei din generațiile care ne reprezintă cu devotament și profesionalism în misiuni comerciale sau exerciții multinaționale la care România participă, împreună cu partenerii externi, pentru creșterea interoperabilității în noul context geopolitic european și global. 
Sunt oameni curajoși, puternici, pregătiți mereu să înfrunte pericole, oameni pentru care singurătatea din largul mărilor și oceanelor, distanța și timpul lung petrecut departe de cei dragi și de țară înseamnă dor de familie, de prieteni, de casă și dor de țară. Pentru mulți dintre ei, a fi marinar înseamnă și continuarea unei tradiții de familie. Dincolo de imaginea idilică pe care tindem să o avem despre această profesie, a fi marinar implică și numeroase riscuri, neajunsuri și incertitudini, uneori, pe care marinarii români le-au depășit de fiecare dată cu brio. Civili sau militari, marinarii români sunt adevărați ambasadori. Seriozitatea cu care ei muncesc și nivelul lor de pregătire profesională aduc României aprecierea partenerilor externi și mențin legăturile la nivel global, extrem de importante mai ales în actualul context al pandemiei sanitare.
Vă asigur de sprijin din partea Guvernului și de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât și cea militară, și de a continua tradiția formării la standarde înalte a noilor generații de profesioniști în domeniul maritim. 
La mulți ani, Forțelor Navale Române, la împlinirea a 160 de ani de existență! 
La mulți ani, dragi marinari români, oriunde vă aflați! Meritați admirația și tot respectul nostru pentru munca dumneavoastră.
Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile!

Și pentru că, tot astăzi, este și una dintre cele mai mari sărbători ale credinței creștine, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, ocrotitoarea marinarilor români, transmit un gând bun românilor care își serbează onomastica”, se arată în comunicatul premierului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...