Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Premierul Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Dragnea

Orban: Premierul Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Dragnea

Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că Orban premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum ”este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori”, dar că nu are cale de scăpare, pentru că legile justiţiei trebuie corectate.

Rl online 0 comentarii

”Aşa cum ne aşteptam, atitudinea PSD de după alegerile din 26 mai, când a încercat să dea impresia publică a unei revizuiri a abordării legate de justiţie, de lupta anticorupţie şi de funcţionarea statutului de drept, nu a fost altceva decât simulacru jenant menit să oprească excluderea PSD din familia socialiştilor europeni. Practic, PSD este partidul care, după ce a fost făcut knockout, se ridică loveşte mişeleşte sub centură, ca un derbedeu care nu-şi poate reprima apucăturile de interlop. Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori, care domină decizia la nivelul PSD. Aceeaşi atitudine, aceleaşi metehne, aceleaşi obiective ilegitime pentru protejarea celor certaţi cu legea”, afirmă Orban.

El subliniază că Guvernului i s-a cerut de către preşedintele României, Klaus Iohannis, să elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

”Nu i s-a cerut o ordonanţă de urgenţă, ci ca actualul premier şi preşedinte al PSD, adică ceea ce ar trebui să se numească şef al majorităţii parlamentare, să asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiţiei. Adică să-şi corecteze mizeriile pe care PSD le-a generat, inclusiv prin desfiinţarea acestei Secţii Speciale devenită o Secţie de Miliţie Politică împotriva magistraţilor. Acest lucru este posibil printr-un proiect de lege transmis de către Guvern Parlamentului spre dezbatere şi adoptare”, explică liderul liberal.

”Îi transmit premierului Vasilica Viorica Dăncilă un lucru simplu, pe care îl înţelege orice român capabil să scrie şi să citească: NU aveţi cale de scăpare în acest moment! Toate instituţiile europene şi forurile de experţi recunoscute la nivel internaţional spun acelaşi lucru, la unison. Legile Justiţiei trebuie corectate pentru că încalcă principiile şi valorile europene referitoare la funcţionarea statului de drept”, continuă el.

Conform lui Ludovic Orban, orice altă abordare, orice justificări inventate pentru a nu da curs acestei solicitări, nu face decât să aşeze Guvernul României pe o poziţia anti-europeană, anti-occidentală, împotriva intereselor generale ale românilor care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană.

Totodată, în opinia sa,premierul Dăncilă trebuie să anunţe public susţinerea Guvernului pentru candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European şi ”să renunţe la această atitudine represivă de tip bolşevic împotriva unui cetăţean român. Acesta ar reprezenta un prim semnal de normalitate şi de abandonare a agendei PSD în favoarea infractorilor”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la DCNews, referindu-se la Raportul GRECO şi la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis ca Guvernul să iniţiese un proiect de lege care să conţină măsurile necesare pentru reaşezarea legislaţiei în concordanţă cu coordonatele statului de drept şi cu recomandările organismelor europene, că este vorba despre o dublă măsură, sugerând ca România să urmeze exemplul altor state care nu au implementat motivat recomandările GRECO.

Comentarii

loading...