Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ȘCOALĂ. Scuzele Monicăi Anisie

ȘCOALĂ. Scuzele Monicăi Anisie

Orban și sindicaliștii critică ministrul Educației

Premierul Ludovic Orban critică modul în care Ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie, a acționat în cazul vizitei avute la școlile din județul Ialomița.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie, afirmă că ar fi vrut să fie mai calmă în interacţiunea pe care a avut-o cu învăţătoarea de la o şcoală din comuna Axintele (județul Ialomița), când a intrat în clasă reproşându-i acesteia faptul că ţipă la elevi, şi îi pare rău că nu a fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor.

"Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei şcoli şi ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea şcoală pentru doamna învăţătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune şi este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivaţie să lucreze acolo unde este mai greu, merită şi trebuie să fie respectaţi şi încurajaţi. La fel cum cred că există o nevoie uriaşă de înţelegere şi echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greşeşte. Mulţumesc tuturor pentru înţelegere!", a scris Anisie, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de prestația ministrului Anisie în Ialomița. „Mi se pare normal ca ministrul să se deplaseze în școli. În ceea ce privește faptul că a fost însoțită de media, să știți că există și un inters din partea lor de a fi parte la astfel de acțiuni. Am înțeles că au fost ceva discuții pentru faptul că a mustrat-o pe învățoare. Activitatea unui ministru este publică, eu îmi public agenda, dacă media este interesată să participe la unele activități nu pot să-i împiedic și cred că și doamna ministru își comunică agenda, iar prezența mass-media depinde de dorința lor de a fi prezenți. Nu cred că este o chestie intenționată, mi-am luat camerele ca să se vadă cum fac eu controale. O să port o discuție pe tema asta. Important este ce face un om când nu are camerele asupra lui. Ar fi fost de preferat ca doamna Anisie să se ducă fără camere”, a declarat Orban, pentru Hotnews.

Vizitele inopinate efectuate zilele trecute ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, la două unităţi de învăţământ din judeţul Ialomiţa, au căpătat forma unor "descinderi", fără să fie respectate condiţiile legii, afirmă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Monica Anisie a efectuat, marţea trecută, vizite la mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, demnitarul, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, a intrat în sala de clasă respectivă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea. 

Comentarii

loading...