Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ordonanţa de clasare a dosarului lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror Lazăr

Ordonanţa de clasare a dosarului lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror Lazăr

Ordonanţa de clasare a dosarului în care era vizat Klaus Iohannis, deschis când era primar al Sibiului, a fost semnată de Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul General.

Rl online 0 comentarii

Ordonanţa de clasare a unui dosar care-l viza pe Klaus Iohannis a fost semnată de către Cristian Lazăr, procurorul-şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul General, şi nu de Augustin Lazăr, procurorul general, se arată în rezoluţia publicată de luju.ro.

„Prin intermediul unei plângeri penale, adresate, iniţia, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, structura Centrală, unde a fost înregistrată sub numărul 5630/19.06.2013, petentul (...), domiciliat în (...) a solicitat tragerea la răspundere penală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, pentru comiterea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arată în rezoluţia de clasare semnată de procurorul Cristian Lazăr, în data de 18 septembrie 2014.

În informaţiile privind numirea lui Augustin Lazăr, pe care ministrul Justiţiei le-a publicat miercuri seară, se arată că s-a găsit ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Iohannis, când era primar al Sibiului, în urma a două plângeri, iar Toader precizează că cere acordul CSM să publice documentele din dosar.

Procurorul general Augustin Lazăr explică faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru o folosi drept motiv de revocare.

„Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înţeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului. Ministrul justiţiei exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în mesajul transmis de procurorul general Augustin Lazăr, drept răspuns la informarea pe care a transmis-o Toader.

 

Ministrul Justiţiei a răspuns pe Facebook: Nu a fost şi nu e nicio eroare referitoare la ordonanţa de clasare

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader precizează că prezenţa ordonanţei de clasare a dosarului care-l viza pe Klaus Iohannis nu a fost o eroare, aşa cum a explicat Augustin Lazăr, şi se întreabă cum se justifică prezenţa rezoluţiei în dosarul de candidatură a procurorului general.

„Simple precizari ! Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar. Intrebarea mea era urmatoarea - cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar. In sfarsit aflam si "justificarea"- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia. Reamintesc si faptul ca tot o " greseala" a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se lipisera la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Comentarii

loading...