15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOrdonanța de urgență privind insolvența a fost adoptată

Ordonanța de urgență privind insolvența a fost adoptată

„S-a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificări la legislaţia referitoare la procedura insolvenţei. (…) Viaţa economică, socială, viaţa culturală are o dinamică foarte accentuată. Pe cale de consecinţă şi dimensiunea juridică, legislativă trebuie să ţină pasul cu reperele sociale, economice, culturale. (…) Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, aspectele de conformitate cu legea fundamentală, Constituţia, şi (…) eu şi colegii mei de la Ministerul Justiţiei am considerat că cerinţele, exigenţele constituţionale sunt îndeplinite”, a declarat Toader.

Potrivit ministrului Justiţiei, legislaţia cu privire la insolvenţă s-a modificat de multe ori.

„La un moment dat, Legea 85 a fost abrogată printr-o ordonanţă de urgenţă, ordonanţă care la rândul ei, în totalitate, a fost declarată neconstituţională şi, atunci, (…) Curtea Constituţională (…) a stabilit (…) că neconstituţionalitatea unei norme abrogatoare are ca efect repunerea în vigoare a fostei norme abrogate. (…) De ce Ministerul Justiţiei a fost coiniţiator la acest proiect de ordonanţă de urgenţă? Pentru faptul că problematica insolvenţei cade în sarcina Ministerului Justiţiei ca drept de iniţiativă legislativă. De ce suntem coiniţiatori cu Ministerul Finanţelor? Pentru că insolvenţa are dimensiunea financiară, dimensiunea economică, dimensiune pe care dânşii o dezvoltă, o stăpânesc cel mai bine”, a explicat Tudorel Toader.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodorovici, Toader a răspuns „acum, în momentul acesta”, fiind completat apoi de Teodorovici „până la următorul avion”.

Ministrul Finanţelor, a afirmat, la jumătatea lunii septembrie, că a observat o lipsă a unei dorinţe de asumare din partea ministrului Justiţiei în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru înfiinţarea Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Teodorovici l-a criticat pe Tudorel Toader este mai mereu plecat în delegaţie.

Ulterior, Toader a afirmat, referitor la „nemulţumirea” ministrului de Finanţe, că atunci când a făcut declaraţia respectivă, „probabil emoţională”, acesta s-a „gândit la altceva sau la altcineva”.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă