8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPagubă uriașă pentru statul român. Tribunalul a condamnat trei patroni turci

Pagubă uriașă pentru statul român. Tribunalul a condamnat trei patroni turci

În urma acestor acțiuni, bugetul de stat a fost păgubit cu 12 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Afaceriştii turci – Merkit Ali Erdem, Merkit Ali Ekber şi Merkit Ali Ozgur, au fost trimişi în judecată de DIICOT Buzău în 2015 pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani şi alte infracţiuni economice având ca paravan o brutărie din municipiul Buzău.

Alţi nouă inculpaţi au primit sentinţe cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Instanţa i-a mai obligat pe inculpaţi la despăgubiri civile de peste 1 milion de lei faţă de ANAF şi societăţile comerciale prejudiciate.

Cei 12 au creat un circuit evazionist pe lanţul de achiziţie de cereale, prelucrare, procesare, fără a înregistra operaţiunile şi veniturile realizate în evidenţele contabile.

Potrivit soluţiei pe scurt a Tribunalului Buzău, prin activitatea infracţională, s-a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de peste 12 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Erdem Ali Merkit şi-a însuşit sumele de 125.160 de Euro, 36.230 USD şi 61.395 lei din activitatea infracţională şi a dispus transmiterea acestora către alte persoane, conaţionali din Turcia, Germania şi Suedia, de pe numele unor salariaţi ai brutăriei, în scopul ascunderii originii ilicite a banilor.

Sentinţa poate fi atacată cu apel la 10 zile de la comunicare.

Cele mai citite

Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că-i va trimite „rapid” ajutoare militare „importante”

Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite „rapid” ajutoare militare...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Udinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Fostul internaţional Fabio Cannavaro este noul antrenor al formației italiene Udinese, echipă care în acest moment se luptă pentru salvarea de la retrogradarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă