16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPapa Francisc a promovat ideea iertării în tradiţionala rugăciune Angelus

Papa Francisc a promovat ideea iertării în tradiţionala rugăciune Angelus

“Iertarea… creează comunităţi, aduce linişte şi pace”, a declarat suveranul pontif în faţa mulţimii reunite la Vatican. El s-a folosit de această ocazie şi pentru a mulţumi credincioşilor din Roma şi din lumea întreagă care i-au transmis felicitări şi urări de Crăciun. Apoi, papa a cerut iertare unora dintre ei: “Nu voi putea să răspund tuturor”.

Papa Francisc a oficiat rugăciunea Angelus la ora prânzului (11:00 GMT), pe care a încheiat-o cu o binecuvântare adresată mulţimii reunite în Piaţa Sfântul Petru şi tuturor catolicilor din lume.

Această ceremonie de Sfântul Ştefan a avut loc la o zi după ce suveranul pontif a lansat un apel global la “fraternitate” în tradiţionalul mesaj “Urbi et Orbi” (“Către oraş şi lume”) rostit în cadrul binecuvântării sale de Crăciun.

Mesajul “Urbi et Orbi” este rostit cu ocazia Crăciunului şi a Paştelui, dar şi după alegerile papale, şi oferă iertarea păcatelor, atât pentru cei prezenţi la ceremonie, cât şi pentru cei care o urmăresc la radio sau la televizor.

Rugăciunea Angelus este rostită în mod tradiţional de trei ori pe zi de catolici, la orele 06:00, 12:00 şi 18:00, şi este însoţită de sunetele clopotelor din bisericile creştine.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă