Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc denunţă ''zidurile invizibile'' care îi ''marginalizează” pe oameni

Papa Francisc denunţă ''zidurile invizibile'' care îi ''marginalizează” pe oameni

Papa Francisc a denunţat ''zidurile invizibile'' care îi ''marginalizează, separă şi izolează'' pe oameni, opinie exprimată de către Suveranul Pontif în cursul unei vizite la o închisoare pentru minori în Panama, în cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

''Cu viaţa oamenilor, pare mai uşor să pui pancarte şi etichete care fixează şi stigmatizează, nu numai trecutul, ci şi prezentul şi viitorul unor persoane, etichete care în fond nu fac decât să divizeze: aici sunt cei buni şi acolo sunt cei răi, aici sunt cei drepţi şi acolo cei păcătoşi'', a declarat Papa Francisc în faţa deţinuţilor de la centrul din Pecora, la circa patruzeci de kilometri de capitala panameză.

''Această atitudine poluează tot, deoarece ea ridică un zid invizibil care lasă să se creadă că marginalizând, separând sau izolând se rezolvă în mod magic toate problemele'', a continuat Suveranul Pontif.

''Şi când o societate sau o comunitate îşi permite aceasta şi când tot ceea ce face este să murmure şi să şuşotească, ea intră într-un cerc vicios al divizărilor, al reproşurilor şi al condamnărilor, ea intră într-o atitudine socială de marginalizare, de excluziune şi de confruntare'', a adăugat Papa.

Comentarii

loading...