Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc îndeamnă la reconciliere fraternă în Africa

Papa Francisc îndeamnă la reconciliere fraternă în Africa

Papa Francisc a lansat vineri un apel la reconciliere fraternă în toată Africa într-o înregistrare video difuzată cu ocazia apropiatei sale vizite, pe care o va efectua în Mozambic şi insulele Madagascar şi Mauritius în perioada 4 - 10 septembrie, relatează EFE.

Rl online 0 comentarii

În această înregistrare dedicată poporului din Mozambic şi care va fi urmată şi de alte mesaje dedicate celorlalte ţări în următoarele zile, papa îndeamnă la rugăciune pentru ca "Dumnezeu, Tatăl tuturor să consolideze reconcilierea, înţelegerea frăţească în Mozambic şi în toată Africa, singura speranţă pentru o pace durabilă", potrivit Agerpres.

Sfântul părinte afirmă că acest voiaj apostolic va prilejui întâlnirea cu comunitatea catolică şi confirmarea "necesităţii de a deschide inimile celorlalţi, mai ales celor săraci şi nevoiaşi".

Este vorba despre cea de-a şasea călătorie de anul acesta a suveranului pontif şi cea de-a doua pe care papa o realizează în Africa subsahariană, după deplasările din Kenya, Uganda şi Republica Centrafricană în 2015.

În Mozambic, papa Francisc va vizita un spital construit graţie proiectului Dream, al mişcării catolice din San Egidio, care îngrijeşte mai ales copii bolnavi de SIDA. În această ţară, unde suveranul pontif va vizita doar capitala Maputo, 56 % dintre cei 30 de milioane de locuitori se declară creştini, dintre care 27% catolici şi aproximativ 18% musulmani.

Pe 6 septembrie, papa va vizita Antananarivo, capitala insulei Madagascar, cu o populaţie de 27 de milioane de locuitori, dintre care se estimează că 41% sunt creştini, 4 milioane fiind catolici.

La 9 septembrie, papa va lua avionul spre Port Louis, capitala insulei Mauritius pentru o vizită de opt ore înainte de a se întoarce la Roma.

Fostă colonie a Ţărilor de Jos (1638-1710) şi apoi a Franţei (1715-1810), Mauritius are o populaţie de 1,2 milioane de locuitori, dintre care jumătate sunt hinduşi, o treime creştini (aproximativ 300.000 de catolici), iar 17% musulmani.

Comentarii

loading...