15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPapa Francisc: Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir al Europei

Papa Francisc: Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir al Europei

Suveranul Pontif, care atrage frecvent atenţia asupra situaţiei refugiaţilor, a făcut această remarcă în faţa credincioşilor adunaţi duminică în Piaţa Sf. Petru din Roma.

El a vorbit despre o ceremonie organizată în oraşul sicilian Siracuza, în largul căruia 800 de migranţi s-au înecat în aprilie 2015 când nava pe care se aflau s-a scufundat.

Marina italiană a recuperat epava un an mai târziu şi este folosită acum pentru a aduce un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa.

„Acest simbol al atâtea tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conştiinţa fiecăruia şi să încurajeze apariţia unei umanităţi mai unite, care va dărâma zidul indiferenţei”, a spus liderul Bisericii Catolice. “Gândiţi-vă la asta: Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa”.

În continuare, mii de migranţi se îmbarcă la bordul unor ambarcaţiuni mici şi instabile în încercarea de a ajunge pe mare din nordul Africii în Europa, cea mai frecventă destinaţie fiind Italia, notează dpa.

Potrivit cifrelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 670 de migranţi şi-au pierdut deja viaţa în acest an în Marea Mediterană.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă