15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPapa, omagiu românilor plecați din țară

Papa, omagiu românilor plecați din țară

Suveranul Pontif, aflat într-o vizită în ţara noastră, a ţinut, vineri, la Palatul Cotroceni, un discurs, în care a arătat că a te gândi la cei plecaţi afară e ”un act de patriotism, de fraternitate”.

El a evocat, într-un discurs la Palatul Cotroceni, evoluţiile României de la perioada comunismului până în perioada modernă.

În context, Papa Francisc a vorbit despre “apariţia unor inevitabile obstacole şi a unor consecinţe care nu întotdeauna au fost uşor de gestionat pentru stabilitatea socială şi pentru administrarea teritoriului”.

“Mă gândesc în primul rând la fenomenul emigraţiei, care a implicat mai multe milioane de persoane care şi-au părăsit casa şi patria pentru a căuta noi oportunităţi de lucru şi de viaţă demnă. (…) Mă gândesc la depopularea atâtor sate care în câţiva ani au văzut plecând o parte considerabilă din locuitorii lor. Mă gândesc la consecinţele pe care toate acestea le pot avea asupra calităţii vieţii în acel teritoriu şi la slăbirea rădăcinilor dumneavoastră culturale care v-au susţinut în momente grele”, a spus Suveranul Pontif, potrivit traducerii oficiale.

El a adus un omagiu emigranţilor români.

“Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâţia fii şi fiice ale României, care cu cultura lor, cu patrimoniul de valori şi cu munca lor îmbogăţesc ţările în care au migrat şi cu roadele angajării lor îşi ajută familiile rămase în ţară. (…) Să ne gândim la fraţii şi la surorile noastre care sunt în străinătate e un act de patriotism, de fraternitate”, a evidenţiat Papa. 

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă