7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiParchetul Militar i-a cerut prefectului ordinul de intervenție al jandarmilor în Piața...

Parchetul Militar i-a cerut prefectului ordinul de intervenție al jandarmilor în Piața Victoriei

“Un colectiv din cadrul Parchetului Militar Bucureşti efectuează acte de urmărire penală în baza ordonanţei de delegare a Parchetului General. În prezent, vă comunic faptul că au fost primite de la Jandarmeria Română o mare parte din documentele solicitate, din analiza cărora că se impune cu necesitate solicitarea în mod suplimentar şi a altor date de referinţă necesare şi utile cauzei”, a spus Ionel Corbu.

Prim-procurorul a precizat spus că Jandarmeria a trimis spre Parchetul militar planul de acţiune, planul de intervenţie şi jurnalul acţiunilor operative. “Am primit planul de acţiune, planul de intervenţie şi jurnalul acţiunilor operative întocmit de către structurile de jandarmi desemnate să îl întocmească. Rămâne să centralizăm pe structuri efecivele de jandarmi paricipante la eveniment”, a mai spus Corbu.

Întrebat dacă s-a cerut şi ordinul prefectului Capitalei, acesta a spus: “Sigur că da, am cerut ordinul de intervenţie şi suntem încă în aşteptarea lui”.

De asemenea, Ionel Corbu a spus că peste 160 de militari jandarmi au participat la intervenţia din Piaţa Victoriei. “La acest moment, din vizualizarea documentelor pe care le avem sunt peste 160 de militari jandarmi. Vorbesc de militari jandarmi care au participat la activitatea de intervenţie. Atât am reuşit să sintetizăm din documente”, a mai adăugat acesta.

 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă