21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPărinții adoptivi ai Sorinei au fost audiați timp de 9 ore la...

Părinții adoptivi ai Sorinei au fost audiați timp de 9 ore la Secția de Investigare a Magistraților

„Nu pot să fac niciun fel de declaraţii. Sorina este bine. O să hotărască autorităţile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetiţa, n.r.)”, a declarat Ramona Săcărin, la ieşirea de la Secţia pentru achetarea magistraţilor.

Soții Săcărin, au fost audiați la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în dosarul deschis după ce micuța Sorina a fost ridicată de procuroarea Maria Pițurcă cu mascații de la familia de asistenți maternali la care locuia, susțin procurorii ilegal, de circa două luni, după ce acestora li se retrasese calitatea de asistenți maternali.

Miercuri seară, şi Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forţa de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIG), ea ieşind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declaraţii, potrivit Mediafax.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, contestă în instanţă decizia judecătorilor prin care Sorina a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Printr-o acţiune adresată Curţii de Apel Craiova, a fost formulată o cerere de revizuire a Deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod de procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri.

De asemenea, procurorul general a cerut în instanţă interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţă, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la SIIJ.

 

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă