15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiParlamentul a numit în funcție noul șef al Autorității Electorale

Parlamentul a numit în funcție noul șef al Autorității Electorale

Parlamentarii s-au exprimat prin vot secret cu buletine, fiind înregistrate 252 de voturi pentru Florin Mituleţu-Buică şi 127 împotrivă.

Contracandidatul lui Florin Mituleţu-Buică, propus de PSD, a fost Marian Muhuleţ, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi PMP). În favoarea lui Marian Muhuleţ au votat 127 de parlamentari, iar 252 au fost împotrivă.

Florin Mituleţu-Buică a ocupat, până în prezent, funcţia de secretar general al AEP, iar Marian Muhuleţ este vicepreşedintele instituţiei.

Preşedintele AEP este numit prin hotărâre adoptată de plenul Parlamentului. Şeful AEP nu poate fi membru al unui partid politic, având 15 zile de la validarea mandatului pentru a renunţa la această calitate.

Mandatul este de opt ani şi poate fi reînnoit o singură dată.

Daniel Barbu, care a deţinut funcţia de şef la AEP din anul 2017, a demisionat în urmă cu două săptămâni din motive personale.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă