5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPatriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, primiţi de preşedintele Iohannis

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, primiţi de preşedintele Iohannis

“Prefericirea voastră, este o mare plăcere să mă vizitaţi astăzi împreună cu Sanctitatea Sa”, a afirmat cu acest prilej preşedintele Klaus Iohannis.

“Şi pentru noi este o onoare”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Întrevederea a avut loc la Palatul Cotroceni.

Patriarhul ecumenic al Patriarhiei de Constantinopol, Bartolomeu a sosit vineri la Bucureşti, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, pentru a participa la evenimentele legate de Sfinţirea Catedralei Naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel în care arată că, din motive care ţin de agenda europeană, nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică.

“Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arăta şeful statului în scrisoare.

Preşedintele Iohannis subliniază că sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte.

“Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, spune şeful statului în scrisoare.

Şeful statului va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă