7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPatru cetăţeni chinezi - o femeie şi cei trei copii ai săi,...

Patru cetăţeni chinezi – o femeie şi cei trei copii ai săi, prinşi de poliţiştii de frontieră

Cetăţenii chinezi erau ajutaţi de sora femeii, cetăţean german, care îi ducea cu maşina.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni seară, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au oprit pe comunicaţia DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, un autoturism Mercedes, înmatriculat în Germania, condus de o femeie, cetăţean german.

Ei au observat că în maşină se aflau patru pasageri, o femeie şi trei copii, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, astfel că toate cele cinci persoane au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Astfel s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din China, femeia are vârsta de 42 de ani, iar cei trei copii au vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, fiind fiii săi. Totodată, s-a mai stabilit că la volanul autoturismului se afla sora femeii, cetăţean german, în vârstă de 51 de ani.

Mama celor trei copii a declarat că a călătorit împreună cu aceştia cu avionul până în Belgrad, de unde au fost preluaţi de sora ei şi duşi cu autoturismul până în apropierea frontierei cu România, unde au trecut pe jos. Cetăţeanul german a intrat legal în ţară prin punctul de trecere cu autoturismul, iar ulterior i-a aşteptat şi preluat din apropierea frontierei cu Serbia, moment în care au fost opriţi de echipajul Poliţiei de Frontieră. Cetăţenii chinezi intenţionau să ajungă în acest mod în Germania.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii chinezi, iar cetăţeanul german este cercetat pentru trafic de migranţi, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă