13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPatru tineri au fost prinşi de poliţişti după ce au comis mai...

Patru tineri au fost prinşi de poliţişti după ce au comis mai multe furturi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe data de 13 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Constanţa, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa şi al poliţiştilor din cadrul Secţiilor 1-5 urbane, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt şi tâlhărie.

“În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii constănţeni au reţinut în sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, toţi din municipiul Constanţa, comiterea a şapte infracţiuni de furt din locuinţe, alte două din societăţi comerciale, două infracţiuni de tâlhărie, dintre care una asupra unui taximetrist aflat în timpul serviciului şi o infracţiune de furt din auto”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Faptele au fost comise în perioada 5 decembrie 2017 – 1 noiembrie 2018, pe raza municipiului Constanţa, iar prejudiciul total, creat în dauna celor 12 persoane vătămate, este de aproximativ 45.000 de lei, constituit din sume de bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD. Oamenii legii au reuşit să recupereze doar un sfert din prejudiciul creat.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii constănţeni au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Constanţa, în sarcina căruia au fost reţinute 2 infracţiuni de tăinuire, acesta fiind bănuit că ar fi achiziţionat bunuri, despre care cunoştea că provin din comiterea de infracţiuni, de la tinerii respectivi.

La data de 13 noiembrie, trei dintre cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, precum şi bărbatul, în vârstă de 42 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de  Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Constanţa continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă