11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, toate din cadrul Poliţiei Române, fac, vineri, 14 percheziţii domiciliare şi 10 controale operative, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul importului de bunuri din China şi Turcia.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi declarat în fals livrarea intracomunitară a aceloraşi produse, cu scopul de a ascunde faptul că în realitate marfa era vândută în România.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

”Din cercetările efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au rezultat indicii că, în perioada 2017-2018, doi cetăţeni turci ar fi creat un mecanism evazionist, destinat sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializării pe piaţa internă a produselor achiziţionate intracomunitar (textile, încălţăminte, electronice şi electrocasnice, produse de uz casnic), de provenienţă China şi Turcia. În circuitul evazionist ar fi fost utilizate mai multe societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov”, anunţă POliţia Română. 

Potrivit sursei citate, tranzacţiile suspecte, efectuate prin intermediul societăţilor vizate, ar fi adus un prejudiciu bugetului de stat de 2.200.000 de euro.

Mai multe persoane urmează să fie duse la poliţie pentru audieri şi continuarea cercetărilor penale în cauză.

Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar la activităţi participă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă