23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări și alcool

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări și alcool

Ieri, 8 martie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, de 55 de ani, în timp ce comercializa 20.000 de țigarete, fără timbre românești de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei societăți comerciale din orașul Năvodari, județul Constanța.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Vrancea, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de țigarete de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, polițiștii au descoperit, la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din județul Vrancea, aproximativ 12.000 de litri de băuturi alcoolice, susceptibile a fi contrafăcute, bani, două autovehicule de transport marfă, precum și mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că băuturile alcoolice descoperite în urma percheziției din Vrancea ar fi fost comercializate, de către o societate comercială cu sediul în orașul Năvodari, județul Constanța.

Toate cele peste 135.000 de țigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 3 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cât și pentru comiterea de infracțiuni la regimul Codului fiscal.

Cei 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul polițiștilor de la transporturi din Galați și Vrancea, precum și al luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale Constanța și Vrancea.

Totodată, în activități au fost angrenați și lucrătorii birourilor vamale Constanța și Vrancea.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă