19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPolițiștii au dispus REȚINEREA lui Carmen Adamescu

Polițiștii au dispus REȚINEREA lui Carmen Adamescu

UPDATE 16.08 În cadrul dosarului penal privind infracțiuni de delapidare și evaziune fiscală, ofițerul de caz din cadrul DICE a dispus reținerea lui Carmen Palade, au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, surse judiciare.

Fosta soție a lui Dan Adamescu va fi dusă la parchet, unde un procuror va stabili dacă se va menține măsura dispusă de polițiști.

Politistii au facut, miercuri, percheziții la Unirea Shopping Center , la locuința lui Carmen Adamescu, dar și la alte adresa. Prejudiciul estimat de anchetatori depășește 40 milioane lei.

Cauza a fost deschisă ca urmare a unei plângeri a Unirea Shopping Center și a fiului său vitreg, Alexander Adamescu.

 

Percheziții la firmele controlate de fosta soție a lui Dan Adamescu într-un dosar de delapidare

Printre persoanele vizate de percheziții este fosta soție lui Dan Adamescu, Carmen Palade, fiind făcute verificări la firme pe care le deține sau controlează, au declarat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Verificări au loc la locuința lui Carmen Palade, dar și la magazinul Unirea din centrul Capitalei. Fosta soție a lui Dan Adamescu va fi dusă la audieri în jurul prânzului.

“Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile care ar fi fost efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați”, potrivit unui comunicat al IGPR.

 

Unirea Shopping Center se luptă în justiţie cu Carmen Palade pentru spolierea patrimoniului

Societatea Unirea Shopping Center va lua în continuare toate măsurile legale pentru a se proteja împotriva încercărilor de spoliere continuă a patrimoniului de catre Carmen Palade şi familia ei, arată un comunicat al companiei remis Bursei de Valori.

Carmen Palade a externalizat, reclamă societatea, funcţia de director general al Unirea către firma Pall D’or, care aparţine unor rude de gradul I ale acesteia, direct sau prin intermediul firmei Tycoon Finance Corporation, în schimbul unei plăţi lunare de 34.430 euro, mărită ulterior la 50.000 euro. „Amintim că, în tot acest timp, Carmen Palade era deja preşedinte al Consiliului de Administraţie cu o remuneraţie lunară de 10.000 Euro”, arată comunicatul.

Unirea Shopping Center a fost notificată în 3 octombrie de către Pall D’or, prin intermediul firmei de avocatură Dănescu şi Asociaţii, în vederea achitării sumei de 6.000.000 euro+TVA, echivalentul a 27.600.000 lei+TVA, la cursul BNR din data emiterii, în temeiul contractului de externalizare funcţiei de director general.

„Potrivit prevederilor art.19.8, art.22.1 şi art.22.5 din Actul constitutiv, Directorul General al Unirea Shopping Center S.A. nu poate fi altă persoană decât persoană fizică desemnată de Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Totodată, precizăm că potrivit dispoziţiilor art.143 din Legea 31/1990 şi a prevederilor art.20.1 lit.e) din Actul Constitutiv, competenţa numirii Directorilor societăţii Unirea Shopping Center S.A. revine exclusiv Consiliului de Administraţie al societăţii, nicidecum unor terţe persoane, în speţă societăţii PALL D’OR CONS.A”, arată comuncatul. 

Unirea Shopping Center consideră că activitatea de conducere executivă a societăţii a fost externalizată în mod nejustificat către societatea Pall D’or, iar Carmen Palade a introdus „clauze neruşinate”, de genul obligării Unirea Shopping Center la achitarea unei sume compensatorii imense, respectiv 6.000.000 de euro şi că a ascuns acţionarilor existenţa contractului de externalizare a conducerii societăţii.

Cu toate că în primă instanţă, societatea Pall D’or a pierdut, aceasta a facut apel, iar termenul de judecată a fost fixat pentru data de 10 octombrie 2018, mai arată comunicatul.

 
 
 

 
 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă