7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziții pentru înșelăciune pe un site matrimonial

Percheziții pentru înșelăciune pe un site matrimonial

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române., poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara şi Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Timişoara, au efectuat patru percheziţii, două în judeţul Timiş, şi câte una în judeţele Caraş-Severin şi Satu Mare, la locuinţele a trei femei şi a unui bărbat, bănuiţi de infracţiuni informatice şi înşelăciune.

“Din cercetări au rezultat indicii că, de la începutul lunii decembrie 2014, până în prima jumătate a anului 2015, un cetăţean italian ar fi intrat în legătură pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei care folosea acest site. Discuţiile dintre cei doi au evoluat până la propunerea făcută de cetăţeanul italian de a o cunoaşte personal, astfel că a invitat-o la el, în Italia, oferindu-se să suporte toate cheltuielile legate de deplasare. Pentru plata biletului de transport, cetăţeanului italian i s-a indicat să vireze banii la o agenţie de transport din Piatra Neamţ, folosindu-se un site fals ce imita o firmă de transport internaţional, pe numele celei de-a doua femei bănuite”, precizează sursa citată.

Românii au invocat diferite pretexte şi i-au cerut italianului în total 9.000 de euro pentru “a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii spre Italia”.

“Profitând de încrederea cetăţeanului italian, cele 4 persoane l-ar fi indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitându-i acestuia să-i trimită diferite sume de bani (9.000 de euro) pentru a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii către Italia. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă şi mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, acestea fiind supuse percheziţiei informatice”, a mai arătat sursa citată.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT – ST Timişoara, pentru audieri.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul SCCO Caraş Severin, SCCO Satu Mare şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, fals informatic şi înşelăciune.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă