8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPericol iminent de explozie la un bloc din Ploiești

Pericol iminent de explozie la un bloc din Ploiești

UPDATE 

Măsurătorile făcute la blocul evacuat din Ploiești nu au identificat scurgeri de gaze. Specialiștii au decis să închidă ușile și toate gurile de aerisire, după care să reia măsurătorile.

Măsurătorile inițiale s-au realizat un detectorul multigaz pe care îl are ISU Prahova, însă nu s-a depistat niciun gaz periculos, anunță pompierii.

„Ulterior, alte două echipaje de la unitatea distribuitoare au efectuat măsurători care nu au indicat nimic. La măsurătorile realizate de către CBRN nu au fost identificate gaze periculoase, atât la bloc, cât în în apropierea acestuia. S-a luat decizia de a se închide ușile și toate gurile de aerisire timp de 15-20 de minute după care se vor efectua din nou măsurători”, transmite ISU Prahova.

Zeci de locatari ai unui bloc din Ploiești au fost evacuaţi, sâmbătă după-amiază, după ce au simțit miros de gaze.

Potrivit ISU Prahova, nu se cunoaște sursa mirosului de gaz.

Inițial au fost evacuate 5 apartamente situate pe aceeași coloană.

„Este posibil ca mirosul să provină de la o butelie de la subsol. Un echipaj de pompieri acționează pentru asigurarea măsurilor specifice”, transmite sursa citată.

Ulterior, ISU Prahova a anunțat că în total au fost evacuate 34 de persoane.

„Am mobilizat și microbuzul pentru ca oamenii să stea la adăpost până se identifică sursa. Totodată va sosi și autospeciala CBRN de la Ciolpani”, potrivit ISU Prahova.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă