18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPesta Porcină africană, confirmată în Bihor. Porcii au fost sacrificaţi

Pesta Porcină africană, confirmată în Bihor. Porcii au fost sacrificaţi

„Astăzi, (n.r. vineri), 6 iulie, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană a confirmat prezenţa virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Crestur, judeţul Bihor”, arată comunicatul.

„Conform procedurilor, DSVSA Bihor a luat imediat măsuri: punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiei, au fost impuse restricţii de mişcare, s-a efectuat dezinfecţia exploataţiei afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate”, precisează Autoritatea.

Potrivit ANSVSA, pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificaţi porcii bolnavi şi cei care au fost în contact cu aceştia şi s-a realizat ecarisarea cadavrelor şi au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte şi sacrificate (57 de capete).

„Centrul Local de Combatere a Bolilor Bihor s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii, iar o anchetă epidemiologică este în desfăşurare”, menţionează sursa citată.

Autoritatea asigură că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând riscul îmbolnăvirii pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă